web analytics

Hondenvanger Bonaire

Bonaire beschikt sinds jaar en dag over een hondenvanger. De hondenvanger haalt dagelijks loslopende honden op en brengt deze honden -indien er plaats is- naar het dierenasiel in afwachting van een nieuwe eigenaar, ofwel naar de dierenkliniek alwaar men deze honden laat inslapen.

De hondenvanger was in dienst bij de Dienst Landbouw en Visserij (LVV), maar omdat deze dienst sinds februari 2009 niet over een hondenvanger kon beschikken, heeft het dierenasiel, vanwege de grote noodzaak deze taak tijdelijk waargenomen. Dit in afwachting van een oplossing bij de overheid. Tot op heden is het de overheid echter niet gelukt met een oplossing te komen.

De taak van de hondenvanger is door het personeel en de vrijwilligers van het asiel zo goed mogelijk uitgevoerd, doch het is voor het asiel helaas niet langer vol te houden en het bestuur heeft dan ook moeten besluiten te stoppen met het vervullen van deze taak.

Vanaf heden dient dan ook weer, net als voorheen, de LVV (tel: 717-8836) gebeld te worden indien er sprake is van zwerfdieren, achtergelaten honden, etc.

In de periode dat het dierenasiel de functie van hondenvanger uitoefende, hebben gelukkig enkele autoverhuurbedrijven geholpen om het ophalen van de honden mogelijk te maken.

Grote dank gaat dan ook uit naar Budget Car rental, AB Carrental en Caribbean Carrental.

De Stichting Dierenasiel Bonaire blijft hopen op een spoedige permanente oplossing voor het ontstane probleem.

Leave a Reply