web analytics

Dierenasiel Bonaire introduceert ‘diervriendelijk afstandshok’

Het dierenasiel Bonaire heeft deze week een ‘diervriendelijk afstandshok’ in gebruik genomen. Dit hok staat buiten de tweede poort van het dierenasiel en geeft de bevolking van het eiland de mogelijkheid om hier anoniem en buiten openingstijden om, een hond of kat in te herbergen. Dit kunnen huisdieren zijn die de mensen afstaan en waar ze niet langer meer voor kunnen zorgen. Maar ook kunnen het ‘gevonden’ dieren of loslopende honden of katten zijn die mensen langs de weg vinden.

Dierenleed voorkomen
De reden dat het asiel dit hok heeft gebouwd is dat normaliter mensen hun dier -buiten openingstijden- ook bij het asiel achterlieten, maar dan op een dieronvriendelijke manier. Ze werden vastgebonden aan de poort, in de volle zon en zonder water. Het kwam ook geregeld voor dat de dieren over het hek gegooid werden en zich hierdoor bezeerden. Of dat ze voor de poort in een kartonnen doos werden gezet, de doos vervolgens kapot beten en de drukke weg op renden. Natuurlijk met de kans aangereden te worden.

Diervriendelijk
Het hok is een veel vriendelijkere manier om de dieren in te herbergen. Zo staat in deze kooi altijd een bak met vers water, de wind kan er goed doorheen blazen, het hok staat in de schaduw en bij regen zitten de diertjes lekker droog. En twee keer per dag, zelfs op zondag, wordt gechecked of er een dier in het hok geplaatst is. De dieren zitten dus nooit lang in het hok.

Wat gebeurt er met de afstandsdieren?
De dieren die het asiel in dit hok aantreft, krijgen dezelfde behandeling als de andere honden en katten die worden afgestaan. Als het asiel vermoedt dat het dier van huis is weggelopen, dan gaan de asielmedewerkers actief op zoek naar de eigenaar. Indien niet het geval is en de hond of kat is gezond, dan probeert het asiel vanzelfsprekend een nieuwe eigenaar voor het dier te vinden.

Eerste hond in hok terug bij eigenaar
De eerste hond die het asiel in het hok aantrof was een schattig dier. De viervoeter droeg gelukkig een penning aan zijn halsband. Zo konden de medewerkers van het asiel de eigenaar van het dier gemakkelijk traceren. De eigenaar was dolblij om zijn hond weer terug te zien!

Het dierenasiel Bonaire wil de sponsor Valerie’s Airport Shop en de vrijwilligers bedanken die het hok hebben gebouwd.

Leave a Reply